Колеги от няколко дни, задните светлини на Алфата се държат странно, като съм пуснал мигач и натисна спирачката спира да мига мигача. Даже забелязах, че при натисната спирачка задния мигач свети заедно със стопа, а предните мигачи и страничните също светят но по-слабо заедно със стопа като е натиснат. Отворих стопа и видях че има лек нагар по една от клемите също и по буксата, която е на нагорялата клема. Дали ще се оправи ако взема нова вътрешна част на стопа или проблема е по-сериозен. И най-важното има ли опасност нещо да изгори, не дай си боже цялата кола както си е паркирана пред нас.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Като натисна спирачка и мигачите не мигат, а светят
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеОправи нагорялата клема. Най вероятно се губи връзката на осветителното тяло към шаси.ALFA ROMEO 156 1.6TS
Comment
-
При мен подобен проблем - нагоряла букса на масата.
Запоих едик проводник към карантията на фара и го вързах директно към кабела на буксата ( елиминирах нагорялата букса). Стана вечен - едва ли ще ми се наложи да разкачам фара от буксата. Пък недай си се наложи - прас със секачките и после процедурата наново.Alfa Romeo 1.8 TS `98
sigpic
Comment
-
Виж гофрата между капака на багажника и купето.Там стават едни мизерии с времето.Имах кабели с нацепена изолация дали накъсо а също и кабел със скъсано жило но здрава изолация, открива се като се дръпне не много силно, ако жилото се е скъсало изолацията се къса.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Стоп светлините се управляват от една електроника, която следи за неизправности, изгорели крушки и пр.
При неизправности по схемата има опасност тази електроника да дефектира.
По-добре си оправи проблема по-скоро.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment